This blog is for myself, what I feel, what I enjoy and a lot more.. Hopes you're enjoying urself by viewing this blog and become my follower..^^...mu-ha-ha
RSS

Wednesday, November 30, 2011

Jewel In The Palace

Bismillahirrahmanirrahim...

okay..so, td bru je habis tgk crite Jewel In The Palace, episode 47. Crite ni based on true story. Ia menceritakan tentang tukang masak & tabib di istana. Cerita ni memang favorite tv show keluarga kami lh..crite ni ad ditayangkan dkat tv al hijrah, pkul 3:30 - 4:30. Tapi, keluarga kami download sbb hritu umi ade tertinggal satu episode, then umi suruh kami download, so, kami download la. Last2 umi suruh download sampai habis cerita and sekarang ni, umi dah pun habis tengok cerite ni. hebat2

Jdi, td sy ade la terjumpa satu ayat yang sedap dalam cerita ni...ayat tu cmni..

Repenting means being responsible for what you did
Understanding what you did wrong and paying for what you've done...
and not doing it again is repentance.
How can you expect forgiveness without giving up anything...
or disclosing anything you've done wrong to the world.
-Suh Jang Geum-

Ni, adalah ucapan watak utama dalam cerita tu, Suh Jang Geum. Cerita ni asal korea. saya ni jenis xlayan mane cerita korea, tapi, kalo ade yang best & ade moral of the story, mmg saye tengok.

Jdi, ni je lah yang nak dipostkan kali ni. Saye mmg rekomen la crite ni,,crite ni ala2 crite doktor hur jun..ape-ape pun, memang penuh dengan adventure, pengajaran & banyak lagi..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

z a z a said...

nnt bleh akak lepak kt rumah awk smbil2 tgk cerita ni. kan kan?

Sumaiyah binti Ibrahim said...

hehe..bleh je. mai lh..

Post a Comment