~layan perasaan yg xtahu perasaan ape~

Bismillahirrahmanirrahim....
Assalamualaikum...
entry kali ni,,pcl,,ntah la...erm,,,saje je nk feeling2 kali ni..hehe... Hebat nya cinta Allah xdpt kita bandingkn dengan cinta makhluk2.. bahkan cinta Allah ni lebih hebat drpd cinta seorang ibu kepada anaknya.
Biasalah manusia, kadang2 xbersyukur akan nikmat2 yang telah Allah kurniakan..kadang2 manusia xnmpak macam mana Allah tunjukkan rase cintaNya. Allah xde la nk tunjuk sayangnya Allah pd seseorg hamba tu dengan membelai, mengusap..xde la camtu,,tpi lagi hebat Allah tunjukkn nya dgn perantaraan makhluk2... contoh macam parents kite, sbnrnye kalo ikutkn mereka xsayang pn dekat kite, tpi Allah lh yg meletakkan perasaan sayang tu dlm diri mereka, yang mana Allah nak tunjukkan yang Allah sayang hamba tersebut.. jAdi kite kene selalu lah bersyukur dengan nikmat2 Allah,,krn nikmat2 Allah ni juge menunjukkan rse kasih sayang Allah kepada kita.. Care kite nk syukur bukan sahaje dengan mengatakan Alhamdulillah~, tpi kite kene jgak perbanyakkan amal-amalan. Banyakkan bgn malam, zikir, baca Al-Quran n sbgainye lh... Ambillah Rasulullah(SAW) sbgai role model yg dpt kite contohi stiap mase. Rasulullah yang dikenali dgn maksumnye sntiasa bersyukur shinggakan kaki baginda bengkak2, bangun malam utk mnjadi seorg hamba Allah yg bersyukur. Jadi, jom lah kite same2 mencontohi baginda krn baginda adalah sebaik2 contoh yang dpt diikuti sepanjang zaman. Marilah same2 kite menjadi HAMBA ALLAH YANG BERSYUKUR!! ALLAHU AKBAR!!!

Comments

Popular Posts